Egyre több a koronavírusos beteg Pekingben, bezárták az egyik legnagyobb piacot

2020. június 13., 08:04

Szerző:

Bezárták Peking egyik nagybani piacát, és megkezdték több mint 10 ezer kereskedő és alkalmazott koronavírus-tesztelését, miután

a kínai főváros illetékesei a helyben továbbadott koronavírusos esetek számának megugrását jelentették.

Koronavírus Kínában Védőruhába öltözött egészségügyi alkalmazottak egy utas hőmérsékletét vizsgálják egy pekingi metróállomáson. (Korábbi fotó.)
Fotó: Vu Hong

Három új fertőzést sikerült visszavezetni az elővárosi Fengtai kerületben található Hszinfadi nagybani piacra - jelentette a Beijing News hírportál.

Kilencven százalékban ez a piac biztosítja Peking gyümölcs- és zöldségellátását.

A kerület közegészségügyi bizottsága bejelentette, hogy a piacot átmenetileg bezárják, és "átfogó fertőtlenítésnek" vetik alá.

A fertőzést egyelőre egy olyan vágódeszkára vezették vissza, amelyen importált lazacot szeletelnek - mondta el a piac igazgatója a Beijing Daily című lapnak.

Ideiglenesen a kínai főváros további 11 nagybani, hal- és mezőgazdasági piacát is bezárták. Újranyitásukat az elvégzett vírustesztek eredményétől tették függővé.

Az új koronavírus okozta világjárvány kiindulópontjaként szolgáló Kína egészségügyi hatóságai mindössze hat új Covid-19 fertőzést jelentettek szombaton, mindegyiket Pekingből.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.