Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Koronavírus: Németországban is több lett a fertőzött

2020. február 26. 06:15 - szerző: MTI

Két újabb embernél is kimutatták a koronavírus-fertőzést kedden Németország két olyan tartományában, amelyet eddig nem érintett a járvány.

Az egyik új fertőzést Baden-Württembergben regisztrálták, a kórokozó valószínűleg egy olaszországi úton került a 25 éves férfi szervezetébe, aki a Stuttgart melletti Göppingen járásban él. 

Milánóban, a koronavírus-járvány európai gócpontjának térségében járt.

Az influenzáéhoz hasonló tünetek miatt fordult orvoshoz. Még kedd este elkülönítve elhelyezték egy kórházban. A fiatalember megbetegedése az első eset Baden-Württemberg tartományban, és

az első olyan eset Németországban, amely nem a járvány kínai gócpontjából, Vuhanból hazaszállított emberek körében fordult elő,

és nincs összefüggésben a Webasto nevű bajor cégnél kimutatott fertőzéssel sem.

Több hírportál ugyancsak kedd este azt jelentette, hogy Észak-Rajna-Vesztfáliában is találtak egy fertőzöttet. Az illető az Erkelenz nevű településen él, egy házaspár egyik tagja. Mindkettejüket a düsseldorfi egyetemi klinikára szállították. Az nem ismert, hogy melyikük fertőződött meg. A szállításért felelős düsseldorfi tűzoltóság és mentőszolgálat szóvivője megerősítette a hírt, a házaspár egyik tagjánál valóban kimutatták a vírus jelenlétét.

Németországban eddig 16 koronavírus-fertőzést regisztráltak. A Vuhanból hazaszállítottak körében két embernél mutatták ki a vírust, a többi 14 eset mind az első németországi fertőzéssel kapcsolatos, amely egy vállalati továbbképzésén történt a Webasto München melletti székhelyén januárban. A céges tanfolyamon egy kínai alkalmazottról terjedt át a vírus egy helyi munkatársra. A fertőzöttek többségét időközben gyógyultnak nyilvánították és hazabocsátották.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg a közép-kínai Vuhanban. Az ismert fertőzöttek száma világszerte meghaladja  a 80 ezret, a halálos áldozatok száma 2700 felett van. A vírus kedden több európai országban - Spanyolországban, Ausztriában, Horvátországban és Svájcban - is megjelent.