Annyi a beteg, hogy szétfeszíti az Excel kereteit

2020. október 5., 17:50

Szerző:

Egy számítástechnikai hiba következtében közel 16 ezer pozitív koronavírusos eset maradt ki a hivatalos brit adatokból, derült ki hétfőn.

A Brit Közegészségügyi Hivatal (PHE) hétfői tájékoztatása szerint szeptember 25-e és október 2-a között 15841 esetet nem regisztráltak az országos, összesített adatokban, írja a Yahoo nyomán a 444.hu.

Ennek következtében súlyos lyuk keletkezett a kontaktkutatásban is, mert míg a fertőzötteket értesítették, a fertőzöttek lehetséges kontaktjait nem, vagy csak késéssel tudták felkeresni. Brit sajtóértesülések szerint a problémát az okozta, hogy a Microsoft Excel-ben vezetett táblázat elérte a maximális fájlméretet, ezután pedig nem lehetett új adatokat hozzáadni. 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.