Az ember, aki nem aggódja túl a dolgokat: Bolsonaro brazil elnök szerint a koronavírus csak egy kis megfázás

2020. április 11., 10:16

Szerző:

Feltűnően lazán kezeli a koronavírus-járvány jelentette kihívásokat a brazil elnök. Jair Bolsonaro nem is korlátozza az emberek mozgását, mondván, az csak visszafogná a gazdaságot. Pénteken több helyre ellátogatott, és ráadásul

híveivel is kezet fogott

- számol be a járványvédelmileg kissé kifogásolható jelentekről a 444.hu. A Reuters szerint a vírus elterjedése óta csökkent a 65 éves elnök népszerűsége, és egyre többen kritizálják, amiért „kisebb megfázásnak” tartja a járványt.

Bolsonaro (világoskék ingben, háttal) a járvány közepén sem hagy fel a kézfogással

A portál megjegyzi, annak ellenére, hogy az elnök mint ha nem venné teljesen komolyan a helyzetet, a hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket. 

Eddig 1057-en haltak meg Brazíliában a koronavírus miatt, és csaknem húszezer embernél azonosították a fertőzést. 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.