Infúziós állvánnyal támadt a betegekre egy tomboló alkoholista a pszichiátrián, ma a hetedik áldozata is meghalt

2019. szeptember 20., 16:27

Szerző:

Meghalt a săpocai (Románia) kórházban történt véres ámokfutás még egy sérültje, így hétre nőtt a támadás halálos áldozatainak száma –  tájékoztatta pénteken az Agerpres hírügynökséget az egészségügyi minisztérium.

Fotó: Libertatea

A tárca közleménye szerint az elhunyt férfi 74 éves volt, nehéz műtéten esett át, és a kezelés egész ideje alatt súlyos volt az állapota, éppen ezért lélegeztetőgépen tartották. A támadás sérültjei közül egyet kezelnek még a fővárosban, az ő állapota stabil – áll még a tájékoztatásban. 

Augusztus 17-én éjszaka egy alkoholelvonási tünetekkel beutalt 38 éves férfi infúziós állvánnyal rátámadt két kórterem betegeire a săpocai neuropszichiátriai kórházban. Négy páciens a helyszínen életét vesztette, ketten később, a kórházban haltak meg. A halálos áldozatok száma most hétre emelkedett – írja a Maszol.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.