Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Több mint ötven óvodást öntött le maró anyaggal egy kínai férfi

2019. november 12. 15:11 - szerző: 168 Óra/MTI

Több mint ötven gyermek szenvedett égési sérüléseket a Kína délnyugati részén fekvő Jünnan tartományban, miután egy férfi maró anyaggal fújta le őket – adta hírül a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap online változata.

– A rendőrség a támadás után mintegy 40 perccel vette őrizetbe a 23 éves férfit, aki az óvoda falán átmászva jutott be a gyerekek közé, majd nátrium-hidroxid-oldattal fújta le őket és az óvoda ott lévő munkatársait

– áll Kajjüan város kormányzatának nyilatkozatában, amely szerint 51 gyermeket és három felvigyázójukat kellett kórházba szállítani sérüléseik miatt.

Életveszélyes sérülést senki sem szenvedett, de a támadás két áldozatát súlyos égési sérülésekkel kezelik.

A helyi kormányzat szerint a támadó az interneten vásárolta a maró lúgos oldatot, és tettének oka az előzetes nyomozás szerint a társadalom elleni bosszú volt.

The Washington Post azt írja, hogy a nátrium-hidroxidot szappanok és robbanószerek alapanyagaként használják fel, erősen maró hatású, a szemet és a bőrt is károsíthatja.

A kajjüani rendőrség szerint a támadó problémás családi háttérrel rendelkezik, szülei elváltak, amikor még gyerek volt, munkája és élete nem volt kielégítő, ezek az okok eredményezhették azt, hogy a támadó meg akarta torolni sérelmeit.

Az elmúlt években Kínában több esetben váltak támadások célpontjává óvodák vagy általános iskolák. Szeptemberben egy 40 éves férfit vettek őrizetbe, miután a közép-kínai Hupej tartományban késsel támadt egy általános iskola diákjaira, nyolc gyermek halálát okozva és további kettőt megsebesítve. Április elején pedig a szintén közép-kínai Honan tartományban tartóztattak le egy óvónőt, aki a gyanú szerint mérget kevert a gyermekeknek kínált kásába, aminek következtében 23 gyermek szorult kórházi ellátásra.