Ismét felszívódott Kim Dzsong Un, három hete nem jelent meg nyilvánosság előtt, kezdődnek a találgatások

2020. május 22., 18:54

Szerző:

Dél-Korea szorosan figyelemmel követi a helyzetet, hogy Kim Dzsongun észak-koreai vezető ismét három hete nem jelent meg a nyilvánosság előtt - írja az MTI. 

Kim utolsó nyilvános szereplése május 1-én volt, miután előtte húsz napon keresztül nem adott magáról hírt. Nem jelent meg például azon az ünnepségén sem, amit nagyapjának, a népi Korea alapítójának születésnapi évfordulóján rendeztek, így találgatások keltek szárnyra világszerte egészségi állapotának válságosra fordulásáról, mi több, haláláról.

Azóta ismét három hét telt el, és a spekulációk is újrakezdődtek.

Az illetékes hatóságok közelről figyelik az eseményeket - közölte a dél-koreai újraegyesítési minisztérium szóvivője. Igaz, januárban is volt olyan, hogy Kim Dzsongun huszonegy napra eltűnt a nyilvánosság elől - tették hozzá. 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.