Juncker: Ha Orbán őrültségről beszél, az arra utal, hogy nem ismeri ki magát az elmegyógyászat világában

Az Európai Bizottság elnöke szokatlan nyíltsággal közölte, hogy Magyarországnak ki kell lépnie az unióból, ha Orbán Viktor ragaszkodik a halálbüntetés visszaállításához.

2015. június 1., 18:36

A Süddeutsche Zeitungnak adott nyilatkozatban Juncker úgy fogalmazott, hogy ez válóok lenne. Mint mondta, aki bevezeti a legsúlyosabb büntetési nemet, annak nincs helye az EU-ban.

Juncker kitért arra is, hogy két éve diktátorként üdvözli Orbánt Viktort, amit ő a barátság egyértelmű bizonyítékának tekint.

Arra a kérdésre, hogy a magyar politikus őrültségnek minősítette a menekültek elosztására vonatkozó uniós javaslatot, a Bizottság első embere úgy válaszolt, hogy sajnos, a miniszterelnök nincs egyedül a bírálattal. A szóhasználata azonban arra utal, hogy nem ismeri ki magát az ideg-, illetve elmegyógyászat világában. De ezt nem is lehet mindenkitől elvárni.

(

Süddeutsche Zeitung)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.