Rejtélyes betegség pusztított egy indiai városban

Émelygés, viszkető szemek, habzó száj – csak néhány a betegség tünetei közül, aminek a forrását továbbra sem tudjuk.

2020. december 8., 06:37

Szerző:

Rejtélyes betegség miatt kerültek 455-en kórházba a dél-indiai Eluru városában. Az orvosok a szennyezett ételben, vagy ivóvízben keresik a járvány forrását, de továbbra sem tudják, mi okozhatta a tömeges megbetegedést.. 

Több százan estek össze a hétvégén, többen rohamokat, émelygést tapasztaltak, égő, viszkető szemekre panaszkodtak, néhány betegnek pedig a szája is habzott – írja a Guardian. Egy 45 éves férfi szívrohamot kapott a tünetek közben, és meghalt. 

Összesen 455-en kerültek kórházba, azóta több mint 200 embert kiengedtek. A rejtélyes betegség tovább növelte a nyomást a koronavírus-járvány miatt egyébként is leterhelt egészségügyön.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.