Huszonöt év börtönre ítélték a gyerekeiket kikötöző, éheztető horrorszülőket

2019. április 20., 08:17

Szerző:

- Elvették az életemet, de most visszaveszem - nyilatkozta a csak horrorszülőként emlegetett, amerikai Turpin házaspár egyik gyereke a bíróságon, miután 25 év börtönbüntetésre ítélték őket Riverside-ban.

David Turpint és Louise Turpint még tavaly azután tartóztatták le, hogy 17 éves lányuk megszökött és kihívta a rendőrséget a család házához. Kínzásért és személyi szabadság korlátozásáért, bántalmazásért is felelniük kellett, a bíróság pedig, a gyerekek tanúvallomásai után bűnösnek találta őket.

A Turpin család egyik vakációján.
Fotó: Facebook

A Riverside-i ügyész szerint a szülők büntetésnek használták a kikötözést, először kötéllel, majd láncokkal kötötték oda a gyerekeket az ágyhoz, sokszor hónapokra is. A helyszínen talált bizonyítékok szerint a gyerekeket vécére sem engedték ki ilyenkor, maguk alá végezték dolgukat.

A megszökött tinédzser a rendőrsének azt mondta, két éve tervezi testvéreivel a szökést, ami csak most sikerült. A gyerekek a rendőrségnek részletesen beszámoltak arról, mi mindent kellett eltűrniük. Ezek között szerepeltek

  • rendszeres verések, olykor fojtogatások,
  • évente egyszer fürödhettek csak,
  • éjszaka ébren tartották őket és csak hajnali 4-5 óra fele fekhettek le,
  • nem játszhattak játékokkal,
  • ha csukló felett is megmosták magukat amikor kezet mostak, büntetést kaptak amiért "játszadoztak a vízzel",
  • napi egyszer étkezhettek. A szülők sokszor vásároltak süteményeket, amiket látható helyre raktak, de a gyerekek nem nyúlhattak hozzá,
  • sohasem voltak fogorvosnál és négy éve háziorvos sem látta őket,
  • a gyerekek olyannyira tájékozatlanok voltak, hogy némelyiküknek fogalma nem volt,mi az a rendőr.

Az orvosszakértői vizsgálatok szerint mindegyikük alultáplált, leszámítva a legfiatalabb, két éves kislányt, de a pár 29 éves gyereke például csupán 37 kilogramm.

A szülőket összesen 37 vádpontban találták bűnösnek.

Kukában turkáltak a gyerekek

Mikiegeres miniszökőkút, vascsövek, rozsdás kerti bútor, rendezetlen fű – ez a látvány fogadta a Daily Mail fotósát amikor tavaly ellátogatott a 13 gyermekét fogvatartó szülők otthonába.

A brit lap tudósítója megszólaltatta a szomszédokat is. Egyikük azt mondta, sokan azzal viccelődtek, hogy olyanok, mint a Twilight franchise-ban szereplő vámpírcsalád, mert amikor nagyon ritkán látták a gyerekeket hulla sápadtak voltak. Egyikük arról is mesélt a The Mirrornak, hogy megesett, a gyerekek a kukákban kotorásztak az ételért.

A borzalmaknak a pár 17 éves lánya vetett véget, amikor kiszökött egy ablakon és a házban talált, deaktivált mobiltelefonról felhívta a rendőrséget. A kiérkező mentősök először maximum 10 évesnek hitték, annyira alultáplált és törékeny volt. A rendőrök kiszabadították testvéreit, akik közül hárman akkor is az ágyhoz voltak láncolva. A szoba bűzlött az ürüléktől.

Louise Anna Turpin nővére a sajtónak azt mondta, nem volt könnyű gyerekkoruk, de egyikük sem ilyen körülmények között nőtt fel. A nő beszélt testvére férjéről is, akinek tudomása szerint szép és rendezett gyerekkora volt és tehetős családja. Elizabeth Jane Flores a Daily Mailnek azt mondta, sejtette, hogy valami nem stimmel, mert sohasem látogathatta meg unokaöccseit és unokahúgait. Testvérével 19 éve nem találkozott, csak telefonon tartották a kapcsolatot. – A szüleink többször is megpróbáltak eljutni hozzájuk, de ő nem mondta meg hol laknak. Volt, hogy repülőre szálltak, hogy kész tények elé állítsák a nővéremet, de ő akkor sem mondta meg merre menjenek amikor a reptérről hívták őt. Úgy haltak meg, hogy már nem láthatták újra az unokáikat – mondta a nő.

David Turpin anyja, a gyerekek nagyanyja a CNN-nek azt mondta, többször is elment a családdal nyaralni, akik a gyerekeiket egyforma ruhába öltöztették, szerinte biztonsági okokból, és koruk szerint állították sorba őket, úgy közlekedtek. – Egyikük előttük ment, másikuk mögöttük, mindig nagyon vigyáztak rájuk – mondta a nagymama.

A Turpin család állítólag nagyon vallásos, a gyerekekkel minden nap bibliai részleteket idéztettek. Mind a hat iskolaköteles gyerek magántanuló volt. David Turpin a Sandcastle Day School iskola igazgatójaként van bejegyezve, egy olyan „tanulmányi intézményeként”, amit a saját házában üzemeltetett. A jegyzék szerint az „iskola" jelenleg is aktív, 1-12 osztályos gyerekeket tanít

Az előzetes vizsgálatok alapján a szülőknél nem diagnosztizáltak mentális betegséget, így egyelőre magyarázat sincs borzalmas tettükre. Louise Anna Turpin állítólag a rendőrök megérkezésekor nem értette, miért szökött el lánya és mit keresnek ott a hatóságok, hiszen „semmi gond” nincs.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.