Alkoholt is ivott, nem csak drogozott az a horvát BMW-sofőr, aki legázolta a magyar családot

2019. július 19., 09:54

Szerző:

A súlyos sérülések ellenére minden esélye megvan a felépülésre annak a családnak, amelyik Horvátországban az autópálya kapujánál szenvedett súlyos balesetet, amikor egy autós 150 kilométer/órás sebességgel beléjük csapódott - írja az Index a Kossuth rádió értesülései alapján.

A rádió a zágrábi kórházi forrásokra hivatkozó horvát sajtó alapján azt közölte: az Ausztráliában élő magyar-horvát családból az apa van a legsúlyosabb állapotban, több arccsontja eltört, agyi sérülései is vannak és bordatörései miatt a tüdeje is megsérült. A horvát anya is súlyos sérüléssel került kórházba, de a házaspárnak és a szintén kórházban fekvő hétéves fiuknak is minden esélye megvan arra, hogy maradandó sérülések nélkül felépülnek.

A balesetet okozó horvát sofőr vérében nem csak drog, hanem alkohol is volt. A férfinak komoly drogproblémái voltak, nem sokkal a baleset előtt elvonón is volt.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.