Helikopter balesetben meghalt egy mexikói kormányzó

2018. december 25., 07:54

Szerző:

Karácsony szenteste előtt lezuhant a Martha Érika Alonso Puebla kormányzóasszonyát és Rafael Moreno Valle szenátort szállító helikopter - írja a Reforma mexikói napilap.

Fotó: Facebook

A politikusok gépe San Pedro Tlaltenango felett repült, amikor a tragédia történt.

Alonso, a Nemzeti Akció Párt (PAN) színeiben indult a választáson, melynek eredményét ellenfelei vitatták, így csak megkésve, december 14-én foglalhatta el pozícióját. A vele utazó Moreno Valle a politikus férje, és egykori kormányzó volt.

Alonso és Moreno Valle nem az egyetlen politikusok akik légikatasztrófában vesztették életüket. 2008-ban az akkori belügyminisztert, a szintén PAN-hoz tartozó Juan Camilo Mouriñot szállító Learjet zuhant Mexikóvárosra.

Ahogy akkor is, most is, felmerült az idegenkezűség lehetősége.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.