Három év börtönre ítélték Michael Cohent, Donald Trump volt ügyvédjét

2018. december 12., 19:11

Szerző:

Háromévi börtönbüntetésre ítélték szerdán New Yorkban Michael Cohent, Donald Trump amerikai elnök volt személyes ügyvédjét. 

Cohent öt vádpontban, így a kampányfinanszírozási törvény megsértéséért, adó- és banki csalásokért, a hatóságok félrevezetéséért ítélte összesen három év szabadságvesztésre a New York-i szövetségi bíróság. 

William Pauley bíró szerint a vádpontokban megfogalmazott minden bűncselekmény komoly támadás az Egyesült Államok ellen. 

Az ítélethirdetés előtti nyilatkozatában a volt ügyvéd felelősséget vállalt az általa elkövetett bűncselekményekért, azokért, amelyekért – ahogyan fogalmazott – személyes felelősség terheli és azokért is, amelyek szerinte az Egyesült Államok elnökére vonatkoznak. 

Valamennyi bűncselekményre a Robert Mueller különleges ügyész vezette bizottság vizsgálatai nyomán derült fény.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.