Félmilliárdot adott a magyar állam egy székelyföldi katolikus iskola felújítására, a diákok és a tanárok szentmisén adtak hálát

2020. február 21., 16:48

Szerző:

A Hargita megyei Gyimesfelsőlokon átadták az Árpád-házi Szent Erzsébet katolikus iskola felújított épületeit. A beruházást 500 millió forinttal támogatta a magyar állam.

Az iskola diákjai és tanárai csütörtökön délelőtt szentmisén adtak hálát az intézmény elmúlt 25 évéért, és az épületek felújításáért.

Az esemény után Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az MTI-nek elmondta: a történelmi magyar egyházaknak sok száz iskoláját államosították Romániában, és ezeknek az iskoláknak csak töredékét sikerült visszaszerezni.

    

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.