Halott európai turistákat találtak a kaliforniai sivatagban

Holtan találtak egy európai párt Kalifornia egyik sivatagi nemzeti parkjában, valószínűleg a hőség végzett velük.

2011. augusztus 26., 07:46

A holland fiúnak és német barátnőjének holttestét hétfőn találták meg a kaliforniai Joshua Tree Nemzeti Parkban - írja a BBC. A fiatalok feltehetőleg a melegtől haltak meg a parkban, ahova hétfőn nem sokkal dél előtt érkeztek meg egy arizonai földúton. Az elszigetelt sivatagban a hőség ekkor a 41 fokot is elérte.

A pár holttestére hét órával később bukkant rá két másik túrázó. A férfi és a nő holtteste egymástól másfél kilométer távolságban feküdt, a bérelt autójukt pedig 8 kilométerre parkolt tőlük.

A nemzeti park szóvivőjének elmondása szerint a pár kimerült a hőségtől, vagy pedig hőgutát kapott, és azért halhatott meg a sivatagban.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.