Fricz a KISZ-ben

2012. december 8., 07:26

Fricz Tamás politológus, a Civil Összefogás Fórum és a Békemenet szervezője minden megnyilvánulásában harcosan támadja a „posztkommunista szerveződéseket” és óv attól, hogy bárki is megbízzon a „KISZ-ben szocializált” Gyurcsány Ferencben és Bajnai Gordonban.

Fricz Tamás az 1980-as évek elején a korai Marx bonyolult stílusában hosszú cikkeket publikált az Ifjúkommunistában, a KISZ KB elméleti folyóiratában. Témái: a KISZ mint a politikai szocializáció helyszíne, a KISZ és az MSZMP viszonya. Az Erdős Endre szerkesztésében megjelent havilapot minden KISZ-alapszervezetnek megküldték, így nyilván kezébe került a tanárképzős Gyurcsány Ferencnek is, aki akkoriban alapszervezeti titkár volt a pécsi főiskolán. Bajnai Gordon még bajai gimnazista, KISZ-tagságáról nincs adat.

Kis országban élünk, Fricz úr! És nem mindenki amnéziás.

Tóth Károly
E-mail

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.