Kényszerszabadságra küldték a Fehér Ház tanácsadóját, őrökkel vezettették ki az épületből

2020. január 20., 08:55

Szerző:

Kényszerszabadságra küldték a Fehér Ház európai és orosz kérdésekkel foglalkozó tanácsadóját, mert biztonsági vizsgálat folyik ellene – jelentette több amerikai médium vasárnap este.

Az értesülést elsőként az AP hírügynökség közölte kormányzati forrásokra hivatkozva. Az amerikai hírügynökség megnevezte az érintettet, Andrew Peek tavaly november óta dolgozik a Fehér Ház tanácsadójaként.

Peeket sajtóinformációk szerint pénteken őrök kíséretében vezették ki a Fehér Ház épületkomplexumából.

A Nemzetbiztonsági Tanács vasárnap este közleményt adott ki, amelyben tudatta, személyzeti kérdéseket nem tárgyal meg a nyilvánosság előtt.

Peek korábban helyettes külügyi államtitkárként iraki és iráni politikával foglalkozott, azt megelőzően pedig a Texasi Egyetem nemzetbiztonsági tanulmányokon dolgozó központjának kutatója volt.

Az Egyesült Államok hadseregében hírszerző tisztként teljesített szolgálatot Afganisztánban.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.