Egy iskolarendőr tiszta erőből kétszer a földhöz vágott egy 11 éves diákot

2019. december 16., 09:36

Szerző:

Biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy iskolarendőr kétszer a földhöz vág, majd a folyosón vonszol egy 11 éves diákot. Az eset csütörtökön Észak-Karolinában, Vance megyében történt egy iskolában – írja a CNN.

A videón az látható, ahogy a férfi hirtelen felkapja a diákot, majd erőből a földhöz vágja. Ezután felkapja a földről, és újra a földhöz vágja a gyermeket, majd a földről felrángatva a folyosón vonszolja őt.

Az iskola percekkel az incidens után értesítette a helyi seriff irodáját. A férfit fizetett szabadságra küldték, az ügyben nyomozás indult.

Az iskola közleményt adott ki, miszerint együttműködnek a hatóságokkal, és továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a diákok biztonságára. Azt egyelőre nem tudni, hogy az iskolarendőr miért bántalmazta a diákot, de a kerületi ügyész szerint a férfi akciója aránytalan és rendkívül agresszív volt. Michael Waters hozzátette, hogy még sosem találkozott olyan esettel, amikor egy iskolarendőr ilyen módon támadt volna egy diákra.

A seriff elmondása szerint a gyerek nem került kórházba, de egy dudor van a fején. Curtis Brame közölte azt is, hogy az iskolarendőr ellen korábban nem érkezett panasz. A gyerekre még további vizsgálatok várnak, de ha nem szenvedett súlyos, vagy maradandó sérülést, akkor a férfi akár 60 napos szabadságvesztést is kaphat.

(A 444 nyomán.)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.