Egy hét alatt három újságírót öltek meg Mexilóban

2019. augusztus 3., 12:49

Szerző:

Meggyilkoltak két újságírót pénteken Mexikóban, a héten így már három, az év eleje óta pedig kilenc újságírót öltek meg – közölték hivatalosan. Az El Grafico de Xalapa című napilapnak dolgozó Jorge Celestino Ruizt péntek késő este ölték meg Veracruz állam Actopan nevű településén a polgármester, Paulino Dominguez tájékoztatása szerint. Egy meg nem nevezett rendőrségi forrás azt közölte: tavaly októberben már érte támadás Ruizt, házára és autójára leadtak több lövést. Kollégái szerint egy ideje már nem tüntette fel a nevét a cikkei alatt a lapban, hogy ne keltsen feltűnést.

Péntek hajnalban Guerrero államban gyilkolták meg a La Verdad de Zihuatanejo című hírportál főszerkesztőjét, Edgar Alberto Navát – közölte a helyi ügyészség. Ugyanebben az államban ölték meg a Guerrero Al Instante hírportál igazgatóját, Rogelio Barragánt. Holttestét kedden találták meg egy elhagyott autó csomagtartójában.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.