Egy fehérvári mentőtiszt házaspár még külföldi nyaralásán is életet mentett

2019. szeptember 20., 12:17

Szerző:

Egy székesfehérvári mentőtiszt házaspár nyaralása alatt is életet mentett. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzésében számolt be az esetről.

A házaspár a spanyolországi Mallorca szigetén töltötte pihenését, amikor arra figyeltek fel, hogy valaki segítségért kiabál a vízből. A két mentőtiszt odasietett, és azt látták, hogy a fürdőzők egy 60 év körüli férfi testét tartották a víz tetején. Partra húzták a beteget, aki ekkor már nem lélegzett.

 

– Azonnal megkezdték az újraélesztést, miközben többen is értesítették a mentőket. Pápai Imre és Kitti egymást váltva, hősiesen végezték a mellkasi nyomásokat a vízimentők félautomata defibrillátorának érkezéséig. A küzdelem hosszú percekig zajlott, amit a fürdőző tömeg döbbenten figyelt. Bajtársaink azonnali beavatkozása végül eredményre vezetett, spanyol kollégáik stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, miután megköszönték a magyar életmentők segítségét – áll a bejegyzésben.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.