Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Egy fehérvári mentőtiszt házaspár még külföldi nyaralásán is életet mentett

2019. szeptember 20. 12:17 - szerző: 168 Óra

Egy székesfehérvári mentőtiszt házaspár nyaralása alatt is életet mentett. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzésében számolt be az esetről.

A házaspár a spanyolországi Mallorca szigetén töltötte pihenését, amikor arra figyeltek fel, hogy valaki segítségért kiabál a vízből. A két mentőtiszt odasietett, és azt látták, hogy a fürdőzők egy 60 év körüli férfi testét tartották a víz tetején. Partra húzták a beteget, aki ekkor már nem lélegzett.

 

– Azonnal megkezdték az újraélesztést, miközben többen is értesítették a mentőket. Pápai Imre és Kitti egymást váltva, hősiesen végezték a mellkasi nyomásokat a vízimentők félautomata defibrillátorának érkezéséig. A küzdelem hosszú percekig zajlott, amit a fürdőző tömeg döbbenten figyelt. Bajtársaink azonnali beavatkozása végül eredményre vezetett, spanyol kollégáik stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, miután megköszönték a magyar életmentők segítségét – áll a bejegyzésben.