Borzasztóan sunyi, kegyetlen módszerrel próbálják gyilkolni a kutyákat Dunaszerdahelyen

2019. szeptember 20., 18:47

Szerző:

A héten a nagymadi Nagy-Vet állatorvosi klinika hívta fel a kutyatulajdonosok figyelmét a Facebook-oldalán, hogy

szögekkel megtűzdelt húsdarabokat találtak szétdobálva Dunaszerdahelyen, a Nyugati lakótelepen.

A környéken élő Benovics Szilvia és kiskutyája kedden szokásos esti sétájukat ejtették meg, amikor a jószág lenyelt egy húsdarabot, benne egy 60-as szeggel.

„A húscafat falevéllel volt letakarva, de a kutyus megérezte a szagát.

– írja a Parameter. – Észrevettem, hogy valamit nagyon szimatol, de ekkor már a szájában volt a falat. Próbáltam kirángatni a szájából, és éreztem, hogy valami hozzákoppant a fogához, és sajnos lenyelte. Megijedtem és nem hagyott nyugodni a dolog, ezért azonnal állatorvoshoz vittük – mesélte megkeresésünkre Silvia. A rendelőben megröntgenezték a kutyust és kiderült,

a húscafatban egy 60-as szeg volt.

„Az volt a szerencsénk, hogy még nem kezdte emészteni a falatot, így a hánytatóinjekcióval ugyanúgy kijött belőle, ahogy lenyelte, és nem kellett megműteni. Amikor visszamentünk a helyszínre, pár méterrel odébb egy ugyanilyen csalit találtunk,

másnap pedig a szomszédos területen már 12-t találtak.

A gombostűvel vagy szeggel teleszórt falatok rengeteg szenvedéssel járó kínhalált okozhatnak az állatoknak. Ha jószág megeszi az ilyen csalit, és emiatt elpusztul, az már állatkínzásnak minősül, ami a törvény értelmében akár börtönbüntetéssel is sújtható. Az elkövetőt persze nem egyszerű felkutatni, és a bizonyítás is nehéz.

Ha a kutya lenyel egy gombostűkkel vagy szeggel megtűzdelt falatot, az vérző sebeket hagyhat a nyelvén és a szájában, felsértheti a nyelőcsövét, a valódi problémát azonban a gyomorba kerülve okozza, hiszen akár át is szakíthatja a gyomor falát, ami pedig az állat pusztulásához vezet.

 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.