Donald Trump nekiment Kínának, súlyos bibliahiány fenyeget az Egyesült Államokban

2019. június 19., 10:51

Szerző:

Az amerikai könyvpiacon tevékenykedő nyomdák szerint ha Donald Trump beváltja legutóbbi fenyegetését, és még súlyosabb büntetővámokat vet ki a Kínából az Egyesült Államokba exportált árucikkekre, akkor jelentősen megdrágulhatnak a bibliák az országban. Ezen kívül, ha Kínából nem érkeznek bibliák, akkor

hiánycikk lesz a Biblia az Egyesült Államokban, ugyanis nincs amerikai kiadó, sem nyomda, amely ki tudná szolgálni a belföldi igényt.

Az amerikai bibliák túlnyomó többségét Kínában nyomtatják, Donald Trump új tervezett vámjai pedig súlyosan érintenek minden nyomdai terméket, a Kínában nyomtatott könyvek közül azonban a bibliákra van a legnagyobb folyamatos igény az Egyesült Államokban – írta a 444.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.