Egymás szavába vágó, kaotikus és csapongó vita zajlott Trump és Biden között

2020. szeptember 30., 17:31

Szerző:

Egy egymás szavába vágós, kissé kaotikus vita zajlott le tegnap a két amerikai elnökjelölt között, ami véglegesen leleplezte, hogy a két jelölt ugyanolyan ember, mint bárki más - értékelte Donald Trump és Joe Biden vitáját a Neokohn.hu. Mint a portál írja, ilyenkor a választók jelentős része már pontosan tudja, kire fog szavazni, így ritkán van valódi jelentősége a szerepléseknek, de a szavazók végre egy színpadon láthatták Trumpot és Bident. 

Amerikai elnökválasztás Amerikai elnökválasztás
Fotó: Morry Gash

Sem Trump, sem Biden nem nevezhető kiváló szónoknak: mindkettejük csapongó stílusban beszél, és gyakran mellőzik mind a pátoszt, mind a logikát. Biden a 2012-es alelnöki vita során megmutatta, hogy nem jó vitázó, a fiatal és kissé száraz Paul Ryannel szemben olyannak tűnt, mint a nyugdíjazás előtt álló professzor, akit bosszant a tanársegédjének fiatalsága, jegyzi meg a portál.

Mindkét jelölt a maga módján, a várakozásoknak megfelelően teljesített. Trump ledarálta az ellenfelét, bár valószínűleg sokszor jobban járt volna, ha hagyja beszélni vitapartnerét. Biden pedig — az előzetes várakozásoknak megfelelően — kevésbé volt energikus, mint ellenfele, és az igazán fontos kérdéseket egyszerűen elhárította.

A vita megkoronázta azt a folyamatot, amit Donald Trump még 2015-ben kezdett el: leleplezte az amerikai politikai osztály képmutatását.

Az elnökjelölti vita további részleteit a Neokohn-on olvashatja.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.