Trump elvtelen hazudozó - a nővére szerint

2020. augusztus 24., 06:39

Szerző:

Donald Trump amerikai elnök nővére, Maryanne Trump Barry kiszivárogtatott hangfelvétele egy újabb támadás az elnök ellen - jelentette ki Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke vasárnap az ABC televíziónak adott interjújában.

A felvételt Mary Trump, az elnök unokahúga rögzítette titokban és adta át a The Washington Post című lapnak, amely szombaton hozta nyilvánosságra. Mary Trump az elnök évekkel korábban alkoholizmus miatt elhunyt testvérének a lánya, aki a napokban könyvet is megjelentetett Trumpról.

A hangfelvételen az hallható, amint Maryanne Trump Barry azt mondja: "azok az  átkozott tweetek és hazugságok, oh, istenem!". A nyugdíjba vonulása előtt bíróként dolgozó Maryanne Trump a tweetelésről azt is mondja: "ez álságos és durva". Majd "felkészületlennek, elvtelennek és hazudozónak" nevezte az öccsét. A bevándorlási kérdésről beszélgetve az elnök nővére úgy fogalmazott: az elnök

"csak a saját szavazóbázisához akar szólni. Nincsenek elvei".

„Ez csak egy újabb nap, és újabb támadás, amelynek állandóan tanúi vagyunk" - fogalmazott Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke. "Az elnök, akit megtiszteltetés ismernem, nem olyan ember, ahogyan leírják" - fogalmazott Meadows.

Amikor a műsorvezető, George Stephanopoulos - aki korábban Bill Clinton elnök kommunikációs igazgatója volt a Fehér Házban - arról faggatta a kabinetfőnököt, hogy mit szól Barrynek a felvételen elhangzó azon állításához, hogy az elnök helyett egy másik ember tette le a felvételi vizsgát a pennsylvaniai egyetemen, Meadows azzal válaszolt: "ez szokásos politikai húzás egy unokahúg részéről, akit kihagytak a végrendeletből, és aki Joe Bident akarja elnöknek".

A kabinetfőnök hangsúlyozta: "ez az elnök nemcsak felkészült, hanem többet tesz, mint bármelyik elnök, akinek munkáját korábban tanulmányoztam".     

Donald Trump szombaton a The Hill című lap kérésére a lapnak elküldött közleményében a hangfelvételről egyebek mellett közölte: "Minden nap valami újabb, ugyan, ki törődik vele."

 

 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.