Trump megígérte, hogy nem épít felhőkarcolót Grönlandra

2019. augusztus 20., 09:35

Szerző:

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke Twitter-oldalán Grönland megvásárlásával viccelődik. A részben ingatlanberuházásaiból meggazdagodó politikus bejegyzésében azt írta, hogy megígéri, nem épít aranyozott felhőkarcolót Grönlandra – vette észre a 444.

Az utóbbi napokban olyan hírek jelentek meg, miszerint Donald Trump fontolgatja a Dániához tartozó Grönland megvásárlását. Sajtóértesülések szerint az elnök már többször felvetette beszélgetések alkalmával az ügyletet, ami eleinte inkább csak viccnek tűnt. Larry Kudlow, Trump gazdasági tanácsadója azonban a Fox News amerikai hírtelevízióban azt mondta vasárnap, hogy az amerikai elnök tényleg érdeklődik Grönland esetleges megvásárlása iránt. Kudlow hangsúlyozta, hogy a Dániához tartozó, autonómiát élvező sziget értékes ásványkincsei miatt stratégiai jelentőségű az Egyesült Államok számára.

A korábbi dán államfő, Lars Lokke Rasmussen mindezt áprilisi tréfának minősítette. Ane Lone Bagger grönlandi külügyminiszter pedig közölte hogy nyitottak az üzletre, de nem eladók.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.