Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Dobrev Klára nem szavazta meg Járóka Lívia EP-alelnöki jelölését

2019. július 4. 13:52 - szerző: 168 Óra

Dobrev Klára és Járóka Lívia is az EP alelnöke lett. A DK-s Dobrev Klára 402, a Fideszes Járóka Lívia 349 szavazatot kapott. A szavazás után Járóka szinte rögtön gratulált Dobrev Klárának, aki az ATV-nek azt mondta, a magyarok érdeke egy nyitott Magyarország és egy erős Európa. Hozzátette, ő

nem szavazta meg Járóka Lívia alelnökségét.

Járóka Lívia a Mandinernek adott friss interjújában egyebek között azt mondta: „Dobrev Klára hasonló módon elkötelezett több olyan kérdésben, amiket én is személyes küldetésemnek érzek. Ilyen például a gyermekszegénység felszámolása. Amennyiben támogatja a törekvéseinket és felhagy a baloldal általános, felém irányuló elutasításának rossz szokásával, még akár bizonyos kérdésekben való együttműködés is elképzelhető." Hozzátette ugyanakkor, a  szocialista frakció pártjai otthon nagy szeretettel kampányolnak a szegénységfelszámolás mellett, de amikor a tényleges cselekvéshez érkeznek, őt mindig leszavazzák.