Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Diplomás, felső középosztálybeli fiatal volt a Srí Lanka-i merénylők többsége, egyikük Angliában tanult

2019. április 24. 19:07 - szerző: 168 Óra

Szerdán megnevezték a Srí Lanka-i terrortámadások egyik merénylőjét, Abdul Latif Jamil Mohammedet, aki a hatóságok tájékoztatása szerint korábban Angliában és Ausztráliában is tanult – írja a BBC alapján az Index.

A britek tájékoztatása szerint a férfi 2006 és 2007 között tartózkodott Angliában, de végül itt nem szerzett diplomát, a Srí Lanka-i védelmi miniszter szerint pedig később Ausztráliában tanult. A BBC szakértője szerint egyébként az azóta eltelt hosszú idő miatt valószínűtlennek tűnik, hogy a férfi Nagy-Britanniában radikalizálódott volna.

Abdul Latif Jamil Mohammed, az egyik öngyilkos merénylő

A hatóságok a kilenc támadóból nyolcat azonosítottak eddig, köztük egy nőt is, akik mind Srí Lanka-i származásúak voltak. Az is kiderült, hogy a támadók nagy része felsőfokú végzettséggel rendelkező középosztálybeli volt, ketten közülük pedig egy tehetős Colombói fűszerkereskedő fiai voltak.