Titokban filmezett meztelen kisfiúkat a magyar turista egy koppenhágai uszodában

2020. február 28., 13:03

Szerző:

Letartóztattak egy magyar turistát Koppenhágában, aki a gyanú szerint meztelen fiúkról készített felvételeket egy népszerű koppenhágai uszoda öltözőjében – írja dán sajtóértesülésekre hivatkozva a hvg.hu. A férfi saját bevallása szerint múlt szerdán érkezett Koppenhágába, majd azonnal a város egyik népszerű uszodájába ment, ahol 5 és 14 év közötti fiúkat videózott a tudtuk nélkül, miközben öltöztek.

A férfit egy szálloda vendége buktatta le, aki észrevette, hogy mellette ülő meztelen kisgyerekeket ábrázoló képeket tölt fel a számítógépre. A kiérkező rendőrök minden adatot lefoglaltak és előzetes letartóztatásba helyezték a férfit. Egy dán törvény szerint a jogerős ítéletet követően lehet csak Magyarországnak kiadni a gyanúsítottat.

A gyanúsítottat azonnal őrizetbe vették, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte. Tárgyalásán elismerte, hogy ő készítette a felvételeket, amit megbánt, és hozzátette, hogy

csak saját használatra videózott, senkinek nem akarta őket tovább küldeni.

Egy dán törvény alapján a magyar férfi elleni eljárást Dániában kell lefolytatni, és nem adható ki Magyarországnak az ítéletig. Az ügyészség gyermekpornográfia birtoklásával vádolja és azzal, hogy nem nyilvános helyen, az alanyok beleegyezése nélkül készített róluk felvételeket – az országban az utóbbi cselekmény is büntetendő.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.