Brutális videó arról, ahogy egy amerikai rendőr nagy erővel hátba rúg egy gyereket

2018. szeptember 26., 14:42

Szerző:

Vizsgálatot indított a washingtoni rendőrség annak az egyenruhásnak az ügyében, aki egy videón látható, amint lefúj paprikaspray-vel, majd nagy erővel hátba rúg egy gyereket – írja az ABC News.

Az említett videót már több százezren látták Facebookon. A háttérből hallatszik, hogy a rendőr kollégái parancsba adják a tiniknek, hogy feküdjenek a földre, mire az említett rendőr az egyiket hátba rúgja.

A Seattletől nem messze fekvő Yakima rendőrkapitánysága elismerte, hogy a rendőr erőt alkalmazott egy letartóztatás során, de ennél több információval nem szolgáltak. A yakimai rendőrfőkapitány azt kérte, hogy aki szemtanúja volt az esetnek jelentkezzen a kapitányságon.

Egy kommentelő szerint körülbelül 15 tinédzser esett egymásnak, azért léptek közbe a rendőrök. A nő hozzátette, hogy a helyzet egyáltalán nem volt életveszélyes, inkább egy iskolai verekedésre hasonlított.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.