A kormányok közül Brazíliáé a legfertőzöttebb

2020. augusztus 5., 07:31

Szerző:

A világ országainak kormányai közül Brazíliáé a legfertőzöttebb: már nyolc miniszter lett bizonyítottan koronavírusos. A kormány kedden közölte, hogy megfertőződött Jorge Oliveira elnöki titkár is.

A kormány tagjai, úgy tűnik, stafétaként adják át egymásnak immár naponta a kórokozót: hétfőn közölték a hetedik esetet, nevezetesen, hogy Braga Netto kabinetfőnök szintén megfertőződött koronavírussal.

Maga az államfő, Jair Bolsonaro is elkapta a kórt szűk egy hónapja.

Az elnöki palotában töltött karanténból csak július 25-én tért vissza. Később kiderült, hogy felesége, Michelle Bolsonaro is fertőzött.

Bolsonaro egyébként hónapokig félvállról vette a járványt, „egy kis influenzának” nevezte a betegséget.

Az Egyesült Államokat követően Brazíliában tombol leginkább a járvány. Latin-Amerika legnagyobb országában eddig már több mint 2,8 millióan fertőződtek meg és csaknem 95 ezren hunytak el a kórban.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.