Bolsonaro beverné egy újságíró arcát, mert a felesége korrupciós ügyeit firtatta

2020. augusztus 24., 16:26

Szerző:

„Amit igazán szeretnék tenni az az, hogy beverem az arcod. Érted?” Ezt válaszolta a brazil elnök annak az újságírónak, aki felesége állítólagos korrupciós ügyeiről érdeklődött. A brazil sajtóban beszámoltak arról, hogy 2011 és 2017 között legalább 89 000 reál (kb. 12 000 font) kerül a brazil first lady, Michelle Bolsonaro számlájára. Az ügyben már volt egy kihallgatás is. 

A brazil elnök kijelentését a brazil ellenzéki politikusok és újsáírószervezetek is elítélték. „Ez a fajta viselkedés nemcsak a modor hiányát mutatja, hanem a sajtó megfélemlítésének és a kellemetlen kérdések feltevését is meg szeretné akadályozni” - mondta Paulo Jeronimo, a brazil sajtószövetség elnöke. 

Eközben Bolsonaro Twitter-fiókját is meghekkelték, és többször twittelték az újságíró által feltett kérdést. 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.