300 ezer forintra büntetett a rendőrség egy német párt, mert kávét főztek a velencei hídnál

2019. július 20., 11:12

Szerző:

Megbüntetett a rendőrség két német turistát Velencében, mert kávét főztek a Rialtó híd lépcsőjén – írja a BBC.

A hátizsákos turistapár 950 eurós, vagyis körülbelül 300 ezer forintos bírságot kapott, mert kempingfőzőjükön kávét főztek. Az arra járó helyiek feljelentették őket.

Fotó: Comune Venezia

Velence önkormányzata nemrég hozott intézkedéseivel szigorúan szabályozza a köztéri viselkedést, így nem lehet például félmeztelenül flangálni, vagy közterületen piknikezni. A helyi lakosok ugyanis már régóta nehezményezték a várost elárasztó tömegturizmust.

A város polgármestere, Luigi Brugnaro közölte, hogy Velencét tiszteletben kell tartaniuk azoknak az udvariatlan látogatóknak, akik azt hiszik, hogy azt tehetnek a városban, amit akarnak. Elmondása szerint a helyi rendőrségnek köszönhetően megbüntetik és eltávolítják őket Velencéből.

Körülbelül 30 millió turista látogatja meg Velencét évente.

(Az Index nyomán.)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.