Beperli jótevőit a hajléktalan, aki állítja, a neki gyűjtött pénzadományt ők élik fel

2018. augusztus 30., 16:35

Szerző:

Országos ismertségre tett szert az az amerikai vetránból lett hajléktalan, aki összekoldult húsz dollárját egy póruljárt nőnek adta, hogy tankolhasson belőle.

A 28 éves Kate McClure és barátja a 39 éves Mark D'Amico hálából egy GoFundMe oldalt nyitottak Johnny Bobbitt Jr.-nak, ahova ismeretlenek küldhettek pénzt a hajléktalan jótevőnek.

Még tavaly történt, hogy a 35 éves, egykor az amerikai haditengerészetnél szolgáló Bobbitt nem csak hogy odaadta az aznap összekoldult húsz dollárját a nőnek, akinek kocsijából út közben kifogyott a benzin, de el is ment hogy vigyen neki egy kannával, miután megbizonyosodott róla, hogy a nő addig bezárja magát az autóba, hogy ne essen baja az út mentén.

Johnny Bobbitt Jr, Kate McClure és barátja, Mark D'Amico
Fotó: ABC News

McClure és barátja olyan hálásak voltak a férfi jó cselekedetéért és figyelmességéért, hogy a végén összesen 402 ezer dollárnyi összeget gyűjtöttek neki.

Az ABC News által megszerzett perirat szerint Bobbitt azt kifogásolja, hogy a pár nem adott neki hozzáférést a teljes összeghez, csak csepegtetnek neki és úgy véli, maguk is felhasználnak belőle, hogy egy olyan élet színvonalon élhessenek, amit maguktól nem tudnának finanszírozni.

A pár ezzel szemben azzal magyarázza a tényt, hogy nem adnak a férfinak hozzáférést, hogy Bobbitt kábítószerfüggő és pillanatok alatt elherdálná azt, vagy akár rosszabb vége lenne a történetnek. - Olyan lenne, mint egy töltött pisztolyt a kezébe adni - érvelt D'Amico.

Bobbitt két rehabilitációs központban tölött kezelés után újra az utcán van és kéreget, ügyvédjein keresztül próbálja kiperelni a neki adományozott összeget és kártérítést is kér a pártól.