Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Az Apple orosz területként tüntette fel a Krímet, Ukrajna kiakadt

2019. november 28. 18:44 - szerző: MTI

Vadim Prisztajko ukrán külügyminiszter a Twitteren bírálta csütörtökön az Apple amerikai technológiai vállalatot, amiért a Krím félszigetet Oroszország részeként tüntette fel térképein. „Apple, arra gondoljanak, hogy Önök hogy kiabálnának, ha a dizájnjukat, az ötleteiket, sokéves munkájukat és a szívük egy részét ellopná a legrosszabb ellenség, és valaki közömbösen nem törődne a fájdalmukkal. Ilyen érzés az, amikor a Krím félszigetet orosz földnek hívják” - írta bejegyzésében a tárcavezető. 

Ezenfelül azt tanácsolta az amerikai vállalatnak, hogy összpontosítson inkább a csúcstechnológiákra és a szórakoztatásra. – A világpolitika nem az önök erős oldala – fűzte hozzá.

Az Apple orosz követelésre kezdte el szerdától a 2014-ben Oroszország által Ukrajnától annektált Krím félszigetet orosz területként feltüntetni internetes oldalain. Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint jelenleg az Apple térképén és az időjárás-jelentésben a félsziget orosz területként van ábrázolva, ha Oroszországban nyitják ki az internetes felületet. Oroszországon kívül a Krím egyik országhoz sem tartozó területként jelenik meg.