A Facebook segítségével azonosították 64 év után egy síelő maradványait

2018. július 30., 11:54

Szerző:

Az olasz rendőröknek sikerült azonosítaniuk egy 1954-ben elhunyt francia síelő holttestét, akinek maradványaira még 2005-ben bukkantak – írja a CNN.

Fotó: Polizia/Olasz rendőrség

Az Aosta térségben, 3000 méter magasan megtalált csontokat és sífelszerelést megtalálásuk óta rejtély övezte. Arra lehetett csak következtetni, hogy a férfi halálakor 30 év körüli, 165 centiméter magas lehetett, és kora tavasszal halhatott meg. A szakértők azt is belőtték, hogy a haláleset az ötvenes években történhetett, mivel a holttest zsebében talált érme 1946-1950 között volt forgalomban.

A rendőröknek ennél többet nem sikerült megtudniuk, és azt gondolták, külföldi állampolgárról lehet szó, mivel egyetlen, akkoriban eltűnt olasz személyre nem illett a leírás.

A nyomozók múlt hónapban döntöttek úgy, hogy a rendőrség Facebook-oldalára is felteszik, amit eddig megtudtak, és arra kérték a felhasználókat, osszák meg, segítsenek az ügy felgöngyölítésében. A történet hamarosan önálló életre kelt, a sajtó is felkapta, így történt, hogy a francia Emma Nasem jelentkezett az olasz rendőröknél, akiknek elmondta, nagybátjyának, Henri La Masne-nak 1954-ben, egy vihar során veszett nyoma Alpokban. Egy későbbi DNS-teszt, melyet Nasem 95 éves apjának nyálmintája alapján végeztek, megerősítette, hogy valóban az elveszett nagybácsiról van szó.

A férfi elmondta, hogy Le Masne 35 éves volt halálakor és a francia pénzügyminisztérium alkalmazottja volt. Imádott síelni, főként egyedül, nagyon szerette az Alpok csendes, magányos környezetét. Henri Le Masne születésnapján, 1954. március 26-án hunyt el.