A calabriai maffia kilencven feltételezett tagját vették őrizetbe Európában és Dél-Amerikában

2018. december 5., 12:58

Szerző:

– Az olasz maffia calabriai ága, a 'Ndrangheta kilencven feltételezett tagját vették őrizetbe összehangolt műveletek keretében Európában és Dél-Amerikában – jelentette be szerdán az Európai Unió igazságügyi koordinációs szerve (Eurojust).

A hágai székhelyű szervezet tájékoztatása szerint a Pollino fedőnevű, 2016-ban indított akció keretében Belgiumban, Hollandiában, Németországban, Olaszországban, valamint több dél-amerikai államban is házkutatásokat tartottak, rajtaütéseket hajtottak végre.

Fred Westerbeke holland főügyész elmondta, hogy a rendőrök mintegy kétmillió eurót és nagy mennyiségű kábítószert foglaltak le.

Az őrizetbe vetteket bűnszervezetben való részvétellel, drogcsempészettel, pénzmosással, megvesztegetéssel és erőszakos bűncselekményekkel gyanúsítják.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.