Zárolták Kósa Lajos 1300 milliárdos csengeri örökösnőjének vagyonát

2018. december 5., 12:49

Szerző:

– Zárolták minden vagyonát, földön, vízen, levegőben – mondta a milliárdos csengeri örökösnőként elhíresült Sz. Gáborné ügyében a bíróság által nemrég elrendelt bűnügyi zárlatról a Zoom kérdésére az asszony ügyvédje.

Az ügyvéd elmondta azt is, fellebbezett a bűnügyi zárlatot elrendelő bírói végzés ellen, mivel a vagyonelemek egy részét még januárban foglalták le, akkor pedig még élt Sz. Gáborné férje, így az ügyvéd szerint azok az ingóságok a házassági vagyonközösség részét képezik, vagyis értékük fele visszajár, hiszen a néhai férj örököseit illeti meg.

A hétvégén egész napos házkutatást is tartottak a csengeri asszony mindhárom gyerekének otthonában. Helmeczy László szerint iratokat vittek el a nyomozók. Szintén a múlt héten megtörtént Sz. Gáborné igazságügyi elmeorvosi vizsgálata is.

Hazahozták és őrizetbe vették Sz. Gábornét, a csengeri örökösnőt
Fotó: Forrás: police.hu

Helmeczy László azt is elmondta, hogy tudomása szerint két dologban nem történt előrelépés: nem döntöttek még a fellebbezéséről, amellyel megtámadta az Sz. Gáborné előzetes letartóztatását elrendelő határozatot, és nem hallgatták ki még tanúként az ügyben Kósa Lajost sem.

A fideszes politikus tanúként történő meghallgatását Sz. Gáborné és ügyvédje azért kezdeményezte, mivel Kósa azt állítja, hogy Sz. Gáborné őt is megtévesztette. A csengeri asszonyt azzal gyanúsítják, hogy félszáz embert csapott be és tőlük jelentős összegeket kért kölcsön arra hivatkozva, hogy csak rövid időre van szüksége rá, mert hamarosan hozzáférhet a neki járó ezermilliárd forintos, külföldön fellelhető örökséghez.

Kósától az ügyvéd a tanúmeghallgatáson választ vár arra, hogy ha szerinte nem létezett a hagyaték, akkor miért kötött az asszonnyal különböző megállapodásokat, szerződéseket, illetve miért utazott ki vele többször is Svájcba intézni a hagyatékot, és miért fogadta el, hogy a négy- és ötcsillagos hotelszobáinak számláit a csengeri asszony fizesse.

A portál érdeklődésére Kósa Lajos a cikk megjelenése után azt a választ küldte, hogy folyamatban lévő nyomozásról, a nyomozati cselekményekről kérdezzék a hatóságokat.