Visszavonul a közélettől Márki-Zay Péter fideszes hódmezővásárhelyi ellenfele

2019. június 5., 11:08

Szerző:

Hegedűs Zoltán Hódmezővásárhely volt alpolgármestere, a városi Fidesz-frakció jelenlegi vezetője, aki a 2018-as időközi önkormányzati választáson alulmaradt  Márki-Zay Péterrel szemben a polgármesteri székért folytatott küzdelemben, a Facebookon búcsúzott el követőitől.

Azt írta, Hódmezővásárhely a békétlenség városa, a feszültség mindenütt tetten érhető: a városházán és a templomban, a piacon és az utcán, sőt a családi ebédeken is. 2019 nyarára végleg kettészakadt a város.Ilyen körülmények között már nem az a legfontosabb kérdés, hogy ki kezdte, inkább az, hogy ki fejezi be a háborúskodást. Ő most erre tesz kísérletet. Szerinte a vásárhelyiek visszakövetelik a régi kisvárosi nyugalmukat és a közös gyarapodáshoz szükséges hétköznapi békéjüket. Márpedig aki előbb tartja magát vásárhelyinek, mint egyik vagy másik szekértábor hívének, az ezt az igényt, ezt az akaratot nem hagyhatja figyelmen kívül.  „Mára be kellett látnom, hogy az új békeidőket már nem hozhatják el azok, akik a régi háborúskodás főszereplői voltak. A mi időnk sajnos lejárt. Vásárhelyen változásra van szükség: arra, hogy új fejezetet nyissunk a város történetében – írta majd tudatta:

„A mai napon ezért bejelentem, hogy visszavonulok a politikától és nem indulok az ősszel esedékes helyhatósági választáson."

Hozzátette: bocsánatát kéri mindazoknak, akiket az elmúlt évek során akarva vagy akaratlanul megbántott.

A helyi Fidesz, beleértve hegedűst is, a választás előtt és után ott tett keresztbe Márki-Zaynak és tisztelőinek, ahol csak tudott. Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

(A Délmagyar nyomán)