Sínre hajtott egy teherkocsi Simontornyánál, úgy csapta el a vonat, mint egy játékautót – VIDEÓ

2020. augusztus 5. 15:44 - szerző: 168 Óra - forrás: Police.hu

Egy kisteherautó vezetője július 28-án Simontornyán a fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti áérjáróba hajtott,  ahol a járműve elejével nekiütközött a Pécs irányából Budapest irányába tartó vonat oldalának. A balesetben a tehergépkocsi sofőrje súlyosan megsérült. A Tamási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályán vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult büntetőeljárás – írta a Police.hu.

Íme a brutális ütközés:

A baleset kapcsán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a figyelmet a szabályok betartásának fontosságára.

A vasúti átjárókban bekövetkező balesetekben a gyalogosoknak és a járművezetőknek gyakorlatilag nincs esélyük, legfeljebb a szerencsén múlik a kimenetel. A vonatok féktávolsága száz méterekben mérhető, a szerelvények vezetőjének lehetősége sincs a baleset elkerülésére.

Ezért a vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni. 

Vasúti átjáróban és közvetlenül a vasúti átjáró előtt tilos előzni. 

A vasúti átjárón megállás nélkül, legalább 5 kilométer/óra átlagsebességgel szabad áthaladni. 

– írták.

Hozzáeteszik, hogy biztosított vasúti átjárón csak akkor szabad áthajtani, ha mindkét sorompó nyitva van, a fényjelző vagy hangjelző berendezés nem ad jelzést, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést ad. Ha a vasúti átjárót biztosító berendezés nem működik, minden esetben meg kell állnunk az átjáró előtt – figyelmeztetett a rendőrség.