Varga Juditnak üzent Renner Erika

Renner Erika azt ajánlotta Varga Juditnak, menjen be az Áldozatsegítő Központba, ott „kap mindenben segítséget".

2024. március 27., 18:14

Szerző:

Ahogy arról beszámoltunkVarga Judit a közösségi felületén reagált arra, hogy Magyar Péter megosztotta azt a bizonyítéknak szánt felvételt, amin Varga Judit kimondja: Rogán Antal emberei manipulálták az ügyészségi okiratokat. Varga cserébe részleteket árult el a kapcsolati erőszakról, amit Magyar Pétertől elszenvedett. Varga Judit kedden több bejegyzésében is azt állította, az exférje, Magyar Péter testileg és érzelmileg is bántalmazta őt. Renner Erika, aki maga is súlyos bántalmazás áldozata, gúnyos Facebook-posztban reagált arra, hogy Varga Judit azt állította, az exférje, Magyar Péter testileg és érzelmileg is bántalmazta őt – írja a 444

Renner Erika azt ajánlotta Varga Juditnak, menjen be az Áldozatsegítő Központba

„Kedves Judit! Szomorúan olvastam a facebook oldalán kiírtakat. Tudom, milyen egy zaklatás és milyen egy bántalmazás. Szeretném ajánlani hogy, menjen be az ASK-ba (Áldozatsegítő Központ – a szerk.), azok nagyon jók. Kap mindenben segítséget. De ezt úgyis jobban tudja, hiszen ezeket Ön hozta létre és hirdette is őket. Ha pedig a volt férje megjelenne a lakásán, és ez Önben félelmet keltene, akkor elmehet a rendőrségre és feljelentést tehet, ahogyan azt nekem is ajánlotta nemrégiben a BVOP szóvívője Makula György” – írja bejegyzésében Renner Erika.

 

Makula Györgyre azért utalhatott, mert márciusban tárgyalták, hogy Renner bántalmazója, Bene Krisztián feltételesen szabadlábra bocsátható-e, de végül a bíróság úgy döntött, hogy börtönben kell maradnia.

Renner posztja úgy folytatódik:

„Szerettem volna ezt Önnek személyesen is megírni, a facebook oldalára is, csak sajnos le vagyok onnan tiltva. Gondolom a múltkori nőnap miatt, amikor odaírták a nevemet, Ön pedig ezeket a kommenteket törölte (vagy töröltette) az oldaláról. Lehet még a NANE-hoz is fordulni, bár szerintük a »celeb áldozatoknak« minden sokkal könnyebb. Kitartás és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok.”

Varga Juditot a hivatala által létrehozott Áldozatsegítő Központba küldte

Az Igazságügyi Minisztérium Áldozatsegítő Központokat hozott létre azzal a céllal, hogy az áldozatsegítő szolgáltatások a társadalom minél szélesebb körében váljanak ismertté, és minél magasabb szinten legyenek elérhetőek az áldozatok számára. Az Áldozatsegítő Központok fő feladata, hogy részletesen bemutassák az állampolgároknak az áldozatsegítés rendszerét, szolgáltatásait, valamint az áldozatsegítésben szerepet vállaló társszervezeteket, ezzel hozzájárulva a prevencióhoz, a másodlagos áldozattá válás elkerüléséhez. A Központok munkatársai az áldozat számára a lehető legrövidebb időn belül személyre szabott tájékoztatást adnak, és érzelmi segítséget is nyújtanak a hozzájuk fordulóknak. Szükség esetén pszichológus szakember segíti az áldozatot a bűncselekmény okozta trauma feldolgozásában. További információ a kormány oldalán olvasható. 

(Kiemelt képünk forrása: Varga Judit Facebook oldala)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.