Vágó Gábor kérdezni akart Áder Jánostól, testőrök léptek közbe

2019. április 27., 13:42

Szerző:

Testőrök akadályozták meg, hogy Vágó Gábor kérdéseket tegyen fel Áder Jánosnak az államfő vízről szóló előadása előtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen – derül ki a  az LMP EP-listavezetőjének a Facebook-oldalán megjelent videóból.

Vágó Gábor az NKE Ludovika Campusán várta Áder Jánost, de amikor oda akart menni a kocsijából éppen kiszálló államfőhöz, a testőrök útját álltak. A politikus emiatt kiáltva tette fel a kérdéseit. Az érdekelte, miért írja alá Áder János a „klímabűnöző” – a környezetet károsító – törvényeket, és mit fog tenni az ellen, hogy rohad a vízhálózat. de a kérdéseire nem kapott választ, az államfő sietve bevonult az épületbe. Vágó Gábor ezután elmondta, hogy bár Áder János szeret a környezetvédő politikus szerepében tetszelegni, szó nélkül ír alá a környezet károsításához vezető  törvényeket. Szignálta például az 

  • erdőtörvényt, amely tarvágásokra ad lehetőséget,
  • a jogszabályt, amely utat nyit a Balaton partjának a beépítése, és ezzel a tó élővilágának károsítása felé
  • nem is beszélve azokról a stratégiai partnerségi szerződésekről, amelyek „a klímabűnöző vállalatokat” hozzák helyzetbe,

az államfő mégsem szólt egy szót sem. – Igenis gátat kell szabni a multik profitéhségének, amikor meg kell mondani, hogy eddig és ne tovább, mert a környezet védelme fontosabb, mint a negyedéves profit – mondta erről az LMP listavezetője, aki szerint hogy ha már a vízről van szó, égető probléma a magyar vízminőség romlása Magyarországon, aminek a fő oka a korhadó hálózat. Ezzel kapcsolatos mérések egyébként nem is léteznek, a víz minőségét csak a forrásnál, a kibocsátó helyen, vagyis még azelőtt, hogy keresztülmenne a korhadó hálózaton. 

– Áder János körülbelül annyira zöld, mint egy rohadó narancs, amelyet kívül penész vesz körbe

– hangzott az LMP EP.listavezetőjének lesújtó ítélete. 

 

(A Mérce nyomán)

 

 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.