Két újabb rablással ünnepelte Kerepesen egy férfi, hogy megszüntették a letartóztatását

2020. január 9., 11:58

Szerző:

A Gödöllői Járási Ügyészség kezdeményezte egy mindössze 19 éves férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint egy nap alatt két rablást is elkövetett – írja az ügyészség.

A gyanú szerint 2020. január 6-án, késő délután, egy 19 éves, büntetett előéletű férfi – aki aznap szabadult letartóztatásából – Kerepesen kitépte egy 39 éves férfi kezéből a táskáját, és elfutott vele. A sértett utánakiabált, mire az elkövető visszaszaladt hozzá, és több ízben ököllel arcon ütötte. A sértett az ütésektől a földre esett. Ezután az elkövető megpróbálta kivenni a kabátzsebéből a pénztárcáját és a mobiltelefonját, ami csak azért nem sikerült, mert a férfi ellenállt. A dulakodásra felfigyelt egy autós, és megállt a közelben. Ezt látva elmenekült az elkövető.

Ezután pár perccel a gyanúsított az előző helyszíntől nem messze megszólított egy 57 éves nőt, akit, a gyanú szerint, a földre rántott és megütött, illetve megrúgott. A verés közben közölte a nővel, ha nem adja oda a táskáját, összeszurkálja. Ezután az asszony táskáját – benne az értékeivel és irataival – megszerezte és elmenekült.

A Gödöllői Rendőrkapitányság a férfit két rendbeli rablás bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A Gödöllői Járási Ügyészség a férfi letartóztatását indítványozta, mivel megalapozottan feltehető, hogy jelenléte az eljárás alatt más eszközzel nem biztosítható, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.