Úgy tűnik, Gémesi György feladta a hadakozást az állami gépezettel a szemétszállítás ügyében

2019. április 28., 13:23

Szerző:

Négy és fél hónap után megtartották a hulladékgazdálkodási önkormányzati társulás közgyűlését Vácon, az elsőt új elnök Fördős Attila megválasztása óta – írta Gémesi György Facebook-oldalán.

A Zöld Híd Kft. korábbi elnöke, Gödöllő polgármestere közölte, hogy továbbra is a Katasztrófavédelem szállítja a szemetet a Kft. eszközeivel és munkatársaival. Állítása szerint az állami kukaholding, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nél (NHKV) továbbra sem fizetett a Zöld Hídnak, miközben a lakosság fizeti a szállítási díjat. Megfogalmazása szerint a politikai alapon elvett megfelelőségi tanúsítványt, az ígéret ellenére sem kapta vissza a cég.

„Eldöntöttem, nem szólok többet, nem látom értelmét, működik a gépezet, csinálják. Természetesen ha Gödöllő és a gödöllőiek érdekei sérülnek, a tőlem megszokott formában fogok mindent megtenni, hogy megvédjem az érdekeinket”

– tette hozzá. Bejegyzését azzal zárta, hogy egy egy polgármester kollégája a közgyűlés után mondott neki.

„»A feleségem úgy engedett el otthonról, hogy nehogy fel merjek szólalni, akármi hangzik el.« Ehhez nincs mit hozzáfűzni”

– jegyezte meg. 

Gémesi György tavaly mondott le a Zöld Híd Kft.-t tulajdonló társulás elnöki posztjáról. Az ügy előzménye, hogy a Zöld Híd leállította az ellátási körzetéhez tartozó 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt az NHKV-tól. A katasztrófavédelem október 31-én átvette a területen a szemétszállítás irányítását, erre a központi költségvetésből a gigantikus hiánnyal rendelkező kukaholding újra meg is kapta a pénzt, ám az érdemi rendteremtés helyett a Zöld Híd megfelelőségi elismerését vonta inkább meg.