Úgy szórták a pénzt bónuszokra Balog Zoltán minisztériumában, mintha nem lenne holnap

2018. május 15., 08:49

Szerző:

Röpke egy év alatt több mint négymilliárd forintot fizetett ki bónuszként a munkatársainak az Emberi Erőforrások Minisztériuma - derül ki a 24.hu által kikért adatokból. Ezek szerint a tárca 2017 június végéig összesen 1 588 059 040 forint bónusszal jutalmazott 2126 munkatársat, 2018 január végén pedig 2068 munkatárs részesült összesen még 2 680 412 320 forint pluszpénzben.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A hivatalosan céljuttatásnak nevezett, fejenként kétmilliós bónuszt az Emmi azután utalta, hogy a tárcának sikerült teljesítenie a kormányhatározatban szereplő kifizetési munkaterv előírásait. Az emberierőforrás-fejlesztési operatív programban 2017. június végéig 80,5 milliárd, az év végéig 244,3 milliárd (minimumként 64,4 milliárd, illetve 195,2 milliárd)Eu-és forrásból származó forintnak kellett helyet találni, ennek jutalmaként fizették ki

az összesen 4 268 471 360 forintos bónuszt.

A 24.hu azt firtatja, mi a helyzet az Orbán-kormány többi minisztériumának a bónuszaival, amelyek kifizetési munkatervében az Emmi 244,3 milliárdjának a többszöröse szerepelt. Ilyen a Miniszterelnökség: 467,1, a Nemzetgazdasági Minisztérium a 907,3, és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 1081,4 forintjával, és ha az Emminél kifizetett bónuszokat vesszük alapul, 

akkor a magyar adófizetőknek minimum 16 milliárd forintjába kerültek

a négy tárca által kínált céljuttatások. A Miniszterelnökség bónuszairól egyelőre annyit tudni, hogy 2017. június végéig 642 munkatárs kapott összesen 1,3 milliárd forintos bónuszt, az NGM és az NFM azonban egyelőre nem válaszolt a tárca adatkérésére. Az NGM egyik névtelenséget kérő munkatársa annyit árult el, hogy a tárcánál mindenki kapott bónuszt, de nem egyenlően, másvalaki pedig azt is megsúgta, hogy referensi szinten 1-12 havi, vezetői szinten és az 12-24 havi fizetést oszthattak szét bónuszként, mégpedig szintén EU-s forrásból.

Nagyon sok kolléga úgy kapott EU-s forrásból pénzt, hogy azt sem tudja, mi az a KÖFOP

– utalt a a Közigazgatás- és Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Programra az NGM névtelenséget kérő miunkatársa.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.