Tordai Bence rémhírkeltésért feljelenti Kövér Lászlót, aki szerint puccskísérlet volt a tegnapi ellenzéki akció

2018. december 13., 15:15

Szerző:

- Kövér László házelnök puccskísérletről beszélt a tegnapi parlamenti események kapcsán. Én meg feljelentést teszek rémhírterjesztés miatt

- írta Tordai Bence a független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán.

Tordai szerint nem alkalmaztak erőszakot semmilyen formában, sőt, mindvégig hangsúlyozták, békésen, erőszakmentesen, de nagyon határozottan tiltakoznak a rabszolgatörvény átpasszírozása ellen.

- Ha valaki parlamenti házelnökként ilyesmivel riogat, az vagy nem tudja, miről beszél, vagy végtelen cinizmusában felelőtlenül uszít.Ha az előbbi, akkor felvilágosítom, mi is az a puccs: „A puccs a szélesebb néptömegek által nem támogatott, a hatalom megragadására irányuló tevékenység, többnyire fizikai erőszak, nem ritkán katonai erő alkalmazásával. Az irányító hatalmat egy szűk csoport ragadja magához a törvényes formák és a többség akaratának mellőzésével." - írta Tordai, aki hozzátette, ha uszításról van szó, akkor a házelnök megérdemli, hogy a rendőrségen magyarázkodjon. 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.