Húsz perc alatt fogtak el egy besurranó tolvajt tegnap éjjel Budapesten

Nehezen hihető mesével állt elő a tolvaj.

2020. november 7., 09:46

Szerző:

A hetedik kerületi rendőrök tegnap éjfél után kaptak riasztást, hogy egy lakás nyitott ajtaján valaki besurrant. Az ott lakó nő motoszkálásra lett figyelmes, kiment az előszobába, ahol éppen egy idegen kotorászott a táskájában. A tulajdonos rászólt a kéretlen látogatóra, aki azzal magyarázta ottlétét, hogy csak tüzet szeretett volna kérni, majd üres kézzel távozott. A kapott személyleírás alapján a járőrök néhány háztömbnyire igazoltatták a férfit.

A 31 éves B. Győzőnél találtak egy bankkártyát, egy telefont és 42 ezer forintot. A rendőrök kérdéseire a férfi azt állította, hogy testvéréhez megy, akinek lakcímét viszont nem tudta. A bankkártyáról először azt mondta, hogy az övé, majd amikor közölték vele, hogy azon egy női név szerepel, már azt állította, hogy barátnőjéé. Az a név sem egyezett a kártyán szereplővel. A telefonról is azt mondta, hogy sajátja, de hívószámát már nem tudta megmondani.

A járőrök a férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség kísérlet miatt hallgatták ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói B. Győzőt őrizetbe vették. Mivel a férfi a kijárási korlátozás szabályait is megszegte, emiatt is felelősségre vonják.

 

 

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.