Tízezrével menekülnek a nézők a migránsozó híradó elől

Tömegével kapcsolnak el a tévénézők az olimpiai közvetítések szüneteiben az M4-en sugárzott egyperces hírblokk alatt. A kormány migránsellenes propagandájára jó részük nem kíváncsi, ilyenkor más csatornát választanak – írja a .

2016. augusztus 12., 11:09

Az emberek a sportért és nem a politikáért vagy a migránshíradóért nézik az M4-et. Azon a napon, amikor Imre Géza ezüstérmes lett, az este kilenc után jelentkező egyperces hírműsorról 85 ezren, szerdán este fél kilenckor pedig 112 ezren kapcsoltak el – írja a Népszabadság a Nielsen Közönségmérés adatai alapján.

A közvetítés szüneteiben az M4 többször sugárzott „társadalmi célú hirdetést" is, amely valójában a kormány Tudta? című, az október 2-i népszavazásra buzdító menekültellenes kisfilmjét takarta. Általában ezek követik a nagyrészt a migrációval foglalkozó hírblokkokat. Jelentős elvándorlást váltanak ki a népszavazás kampányfilmjei, igaz, ez a reklámokról általában elmondható a kereskedelmi csatornák esetében is – jegyzi meg a lap.

Polyák Gábor médiajogász a Népszabadságnak azt mondta: hatékony propagandaeszköz az egyperces híradó, mert bár sokan elkapcsolnak, még többen maradnak, kivárják a folytatást. Így az olimpia ideje alatt olyanokat is elér a migránshíreivel a köztévé, akik általában nem néznek híradót.

Török Gábor politológus viszont úgy látja: ha a nézők számára nyilvánvalóvá válik, hogy itt egy politikai manipulációról, hatalmi játékról van szó, a propaganda hatástalan, sőt, ellentétes hatású lesz.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.