Tisztelt Szerkesztőség!

2012. május 23., 14:02

Tisztelettel kérem Önöket, hogy internetes oldalukon, illetve a 168 Óra újságban szíveskedjenek megjelentetni a következő közleményt.

2011 júliusában a város lakossága erősen tiltakozott az ellen, hogy egy nemzeti jelképet, minden magyar ember himnuszát gúnyosan meggyalázó művész felolvasást tartson.

Tájékoztattam a Művészetek Háza Non-profit Kft. igazgatóját a lakossági tiltakozásról. Egy levelet is küldtem részére, amelyben kértem, hogy a produkciót szíveskedjen más produkcióval helyettesíteni. Tisztelettel kértem és javasoltam.

Valóban, volt olyan időszak Magyarországon, amikor a kérés parancs volt. Én úgy gondolom, ennek az időszaknak már vége, a tiszteletteljes kérés valóban kérés.

Úgy gondoltam, hogy az Országgyűlés által is elfogadott, az új magyar alaptörvényben is szereplő nemzeti jelképünk, a magyar Himnusz tiszteletet érdemel.

Egerben nem politikai hovatartozása és vallási identitása miatt nem került sor Székhelyi József fellépésére 2011 júliusában.

2011 szeptemberében a kulturális és idegenforgalmi bizottság egyetlen tagja és elnöke sem használt olyan szavakat, amelyekkel bárkinek a politikai nézetét, vallási identitását megsértette volna.

Egerben a kulturális és idegenforgalmi bizottság nem készített és nem is készít semmilyen névsort a művészekkel kapcsolatban.

Nem értek egyet, elfogadhatatlannak tartom a városi cégvezetők bizottsági ülésen történt megnyilvánulásait.

Ki nem mondott szavaimért, nemzeti jelképünk védelméért felelősségre vonhatnak. Vállalom.

Hitem, törvénytiszteletem, értékrendem és családom szerető támogatása felment a vádaskodások alól.

Orosz Lászlóné Ibolya
Eger
a kulturális és idegenforgalmi
bizottság elnöke

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.