Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Kiderült, mekkora a Terrorelhárítási Központ (TEK) dolgozóinak átlagfizetése, és hogy mennyi karácsonyi jutalmat kaptak

2020. január 27. 08:48 - szerző: 168 Óra

Közérdekű adatigénylés keretében az Alfahír kikérte a Terrorelhárítási Központtól (TEK) az állomány fizetésével kapcsolatos információkat. Dr. Pintér Gábor alezredes, igazgató tájékoztatása szerint

a TEK személyi állományának átlagbére bruttó 639.773 forint. Ez egyéb juttatások nélkül –melyeket nem részleteztek- nettó 425 ezer forintra tehető.

A különleges feladatokat ellátó szervezet személyi állománya 1221 fő, melyből 974 fő a hivatásos szolgálati jogviszonyban álló személy. De ez mégsem a teljes létszám. Ugyanis ezen felül a TEK az adatigénylésben nem részletezett mértékben foglalkoztat olyan személyeket, akik a rendőrségről szóló törvény értelmében nem nyilvános, például hírszerző vagy elhárító feladatokat látnak el. Az ilyen, érzékeny adatok nyilvánosságra kerülése adott esetben nemzetbiztonsági kockázatokat is jelenthetnek, ezért nem kötelesek kiadni.

A TEK tájékoztatása szerint a decemberi, hivatásos jogviszonyban álló rendvédelmi dolgozóknak adott bruttó 500 ezer forintos jutalmat a nyilvánosan felvállalt létszámból náluk 974 fő kapta meg.

Viszont a nettó 340 ezer forintot jelentő juttatással kapcsolatos kormányhatározat Magyar Közlönyben olvasható részletes lebontása szerint a Terrorelhárítási Központ esetében a jutalmazás 619 millió forintos kiadást jelentett a költségvetésnek. Ez pedig fejenként félmillió forintos leosztással számolva 1238 munkavállalót jelenthet, és mivel ebben benne vannak az adatigénylésben nem részletezett munkavállalók jutalmai is, ez legalább további 264 főt jelenthet. A testület teljes létszáma így meghaladhatja az 1500 főt.