Tehetetlenek a VII. kerületi szemétgyűjtő lakóval, akinek ajtaján fekáliaszag árad ki

2020. július 5., 15:02

Szerző:

Egy erzsébetvárosi lakó kálváriájáról számolt be a 444.hu. Péter lakóházában az

egyik ott lakó évek óta szemetet halmoz fel a lakásában.

A tömbben már feltűntek a különféle bogarak, az egerek, amelyek folyamatosan szaporodnak. 17 millió forintos tartozást halmozott fel a nő, lakásából kikötötték már a villanyt és a vizet, a folyosó végi kúthoz jár vízért, néha ijesztően kacagva. A lakása ajtajára krétával felírta, hogy ne zavarják. 

A beszámoló szerint csak néha megy le az utcára, hogy szemetet gyűjtsön magának. lényegében tehetetlen, mivel

hiába fordult a hivatalokhoz vagy éppen a DK-s vezetésű kerülethez, egyszerűen lusták a helyi képviselők,

hogy fellépjenek a jelenség ellen.

Egerek is felbukkantak a házban.

A portál pontokba szedte, kiket keresett fel eddig Péter:

  • A Nemzeti Népegészségügyi Központtól a NAV-hoz irányították, de ott a koronavírus járvány miattt felfüggesztették az eljárást.
  • 2013-ban a jegyzőhöz fordult birtokvédelmi kérelemmel, de ott elutasították, mondván, egy évnél régebbi az ügy.
  • A ház közös képviselője folyamatosan azt állította, hogy megtette a szükséges bejelentéseket, mindenkit feljelentett, stb., de amikor Péter kért erről papírokat és dokumentumokat, közölte, hogy személyiségi jogok miatt nem adhatja oda.
  • A helyi önkormányzati képviselő sem igazán aktív: Borka-Szász Tamás DK-s önkormányzati képviselő a választások után volt kinn a helyszínen, miután Péter telefonon zaklatta fogadóórát kérve, és megígérte, hogy elintézi az ügyet. „Nem sikerült. A leveleimre már nem is válaszol” – mondta Péter.
  • „A választások előtt Niedermüller Péter egy választási rendezvényén személyesen ígéretet tett, hogy elintézi az ügyet. Nem történt semmi – mondta Péter. Ugyanakkor jelezte, pár hét múlva van időpontja Niedermüller Péter fogadóórájára.  A választások előtt a problémát többször jeleztem a helyi Fidesz tagságának, és Zsolt Benedek képviselőjelölt volt kinn a helyszínen, konstatálta a problémát, és megígérte, hogy elintézi az ügyet. Nem történt semmi.
  • A költözés esélytelen. A lakást nem lehet eladni a tartós fekáliaszagtól. Péter szerint a hivatalok ehhez vidáman asszisztálnak, és mindegyik azzal van elfoglalva, hogy kitalálja, miért nem az ő feladata az ügy megoldása, kezelése, hogyan tolja át a felelősséget és a munkát másra. Azt mondta: „Ide-oda küldözgetnek egymás között, a levelek mellett végtelen mennyiségű telefonhívást is kezdeményeztem, ide-oda kapcsolgattak, aztán 16, pénteken 14 óra után már senki sem vesz fel semmit. A problémát senki sem akarja megoldani, mindegyik csak a kifogásokat keresi, hogy miért ne kelljen semmit csinálnia. Mind a mai napig nem lehet tudni, hogy egy ilyen esetben mi a protokoll. Miért nincs az, hogy egy ilyen bejelentés után kijön a jegyző, az ÁNTSZ és a rendőrség együtt, bemennek, ha kell erővel, és egy nap alatt meg lenne oldva minden. Ehelyett csak gyűlik a szemét meg a sz*r egy belvárosi lakásban.”

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.